Translate

29. 11. 2013.

"PRIJEM DELEGACIJE OŠ ''SUTJESKA''


U petak, 29. novembra 2013. godine

PRIJEM DELEGACIJE OŠ ''SUTJESKA''

U petak, 29. novembra 2013. godine, predsednik Beogradske kancelarije Nacionalnog saveta, Živojin Mitrović i portparol Nacionalnog saveta Ivan Vasić, primili su delegaciju OŠ '' Sutjeska'', u sastavu: Jasmina Stojčić, direktorka škole, Svetlana Milovanović, psiholog, Maja Mlinarević, pedagog i Katarina Mikić, pedagoški asistent.


Tema sastanka bila je razmatranje veoma teškog stanja u ovoj školi, gde 80% ukupnog broja učenika čine deca romske nacionalnosti, o čemu je govorila Jasmina Stojčić, direktorka škole.
Govorilo se o brojnim problemima, koji opterećuju rad škole, kao što su: loša saradnja sa roditeljima učenika, neredovno pohađanje nastave, veoma loša saradnja sa Centrom za socijalni rad u Zemunu, loš odnos zaposlenih u Domu zdravlja Zemun prema romskim učenicima i sl.


Predsednik Beogradske kancelarije Saveta, Živojin Mitrović, predložio je da se 05. decembra 2013. godine, sa početkom u 12 časova, organizuje sastanak kod Ane Poznanović, pomoćnice sekretara za socijalna pitanja, na kome bi učežće uzeli predstavnici Sekretarijata za obrazovanje, predstavnici Nacionalnog saveta Roma, predstavnici OŠ ''Sutjeska'' i predstavnici Centra za socijalni rad iz Zemuna.

Nadamo se da će dogovoreni sastanak pomoći u rešavanju postojećih problema.

N.S.R.N.M.

Nema komentara:

Objavi komentar