Translate

14. 10. 2014.

emisija Romano them - „Ko su gubitnici, a ko dobitnici uokviru Dekade Roma“- OTVORENO PISMO – DEMANTI !!!

Nebojša Vladisavljević

OTVORENO  PISMO – DEMANTI !!!

Radio Beograd I program – emisija Romano them

Poštovani/e !
Slušajući serijal  emisija  emitovan na radio BeograduI - Romano rhemna,na temu „Ko su gubitnici, a ko dobitnici uokviru  Dekade Roma“ iznesene neistine od strane vaših gostiju su me primorale da napišem ovo otvoreno pismo,ili bolje reći demenat izrečenim mnogim neistinama u emisiji.Vaši uvaženi sagovornici (pokušat ću pojedinačno da ih dementujem) su po kozna koji put manipulisali sa javnošću putem medija i predstavljali svoje fringirane rezultate rada, sa ciljem da ponovo manipulišu romsku zajednicu, onom zajednicu koja je šest puta siromašnija ekonomski od najsiromašnijih građana R.Srbije i jasnim pokazateljima u svrhu kampanje za izbore za N.S.R.N.M.

·        Vitomir Mihajlovića:                                                                                                        -N.S.R.N.M. je najviše telo,sa najviše prava kada je upitanju romska zajednica- da je N.S.R.N.M.ispolitizovan da su političke partije DS,URS,SPS sastavljale liste sa kandidatima,davali imena listama,i samim time i finansirale itd...a da partija koju vodi Rasima Ljajića nije učestvovala u takvim radnjama

·       demant: Iz prava proističu i obaveze i odgovornost najvišeg tela,a što zanči da je najviše telo najodgovornije za situaciju u kojj se nalazi romska zajednica,apsolutno niti jednom rečju nije pomeno i najveću odgovornost najvišega tela romske zajednice – Moje pitanje: Ana Makanova predsednik N.S.S.N.M. tvrdi da političke partije ne finansiraju nacionalne savete- ko govori istinu a ko laži? potome je sledila „svađa“ Mihajlovića i Šajina ( o tome u drugom serijalu OTVORENOGA PISMA)

·         Duško Jovanović: 
-       Dolazi ispred vladine kancelarije,nezadovoljan sa Dekadom,odgovornost snose svi,nedovoljno jak pritisak na R.Srbiju,donosili su strateška dokumenta kao polaznišnu osnovu,ušli milioni i milioni eura za romsku zajednicu,nema kontrole u utrošenim sredstvima ( milionima i milionima eura),zloupotreba afirmativnih mera i da je N.S.R.N.M.(verovatno je mislio na pojedinca/e) uzimao pare za izdavanje potvrda o pripadnosti romske nacionalne manjine,pre tri godine je inicirao da se donese pravilnik,rezultati rada vladine kancelarije su neosporivi,da Dekadu Roma sprovode državni organi (ministarstva,kancelarije itd..)
Politizacija N.S.R.N.M. i on dolaze ispred vladine kancelarije

demant:Pa šta je uloga N.S.R.N.M.da bude politička „ikebana“ ili 
najviši,najreprezantativniji organ romske zajednice, ko govori istinu,a ko neistinu! ako su vladine institucije odgovorne za realizaciju Dekade, zašto  nije podigao svoj glas i izneo na pomenutim konferencijama za medije i rekao javno da se mora,vršiti kontrola sredstava,vršiti jak pritisak na R.Srbiju i da on kao direktor vladine kancelarije nepodržava takav odnos  R.Srbije prema realizaciji Dekade Roma, ja neznam zašto nije to učinio,što apsolutno potvrđuje činjenicu da je iznosio neistine u emisiji i manipulisao sa javnošću – ODGOVORNOST snose svi, NEVEROVATNO,vlada i vladine kancelarije su nosioci i realizatori i koriste i troše milion i milione eura od „Dekade Roma“ a odgovorni smo svi, to je notorna laž da smo odgovorni svi,oni realizuju i troše a ODGOVORNI SMO SVI
Zloupotrebe afirmativnih mera pri upisu na više škole i fakultete

demant :Za nepoverovati,da nije istina bilo bi smešno, pa gospodin je bio takođe član N.S.R.N.M.istini za volju pokušavo je da prebaci odgovornost na N.S.R.N.M. ili na pojedinca iz N.S.R.N.M. u emisiji nije imenovao ko je zloupotrebljavao afirmativne mere, ja kažem direktore vladine kancelarije pročitajte:godišnji izveštaji za 2013.godinu Pokrajinskog  ombudsmana,a gde se decidno pominje „vladina kancelarija“ i Duško Jovanović kao i N.S.R.N.M. da su kršili Ustav R.Srbije time što su izdavali potvrde o nacionalnoj pripadnosti,strani mediji kao što je DW prenose izveštaj pod naslovom „LAŽNI ROMI NA FAKULTETIMA“ da nebude zabune nije samo u pitanj jedan strani medij,izašli su tekstovi o „LAŽNIM ROMIMA NA FAKULTETIMA“ i u drugim  štampanim medijima (Mađarska,Italija,Brazil),direktore da vas podsetim kako vas nazivaju strani štampani mediji „MAESTRO PIKASO“ (vi samo spominjete našu javnost kako vas nazivaju)uzgred rečeno pomenuti izveštaj je usvojila Skupština Vojvodine,a što znači da su pokrajinski poslanici bili upoznati sa detaljem o kome govorim i svakako direktor vladine kancelarije,drugim rečima znači da je postojala uzajamna sprega, pre tri godine je inicirano da se donese pravilnik o sprovođenju afirmativnih mera!

                demant:direktore vladine kancelarije i predsedniče najvišeg predstavničkog organa romske zajednice,kažete pre tri godine,pa kakvi ste vi to naši predstavnici kada jedan resorni ministar vas „NEČUJE,ILI NEŽELI DA SE NAPRAVI PRAVILNIK“ pa kakav to legitimet vi imate kod državnih organa,kakav si ti to direktor vladine kancelarije,kakav si ti to predsednik najvišeg organa,takvi kakvi ste kako će te kako vi kažete vršiti pritisak na R.Srbiju.Pomenuti primer jasni pokazatelj vašega uvaženoga mišljenja i stava.
Rezultati rada vladine kancelarije su neosporiv i transparentni

demant: A ja vam kažem direktore vladine kancelarije  da štogod da ste naveli u izveštaju je NEISTINA,ili u najmanju ruku najminimalniji rezultati,ja svoju tvrdnju utemeljujem u čitanju vašiih izveštaja i IZVEŠTAJA POKRAJINSKOG OMBUDSMANA ZA 2013.god.,bilo bi jako dobro da ga pročitate.Taj izveštaj DEMANTUJE I NAJMANJU POJEDINOST,SLOVO,REČ,REČENICU KOJU IZNESETE U JAVNOST.Direktore vi morate lično da vodite  osobe koje su završile studijski program u Vršcu,a razlog za to je slikanje u medijima, i zato što ste APSOLUTNO NESPOSOBNI  DA URADITE,SPROVEDETE U DELO SVE ONO ŠTO JE NAVEDENO U GODIŠNJEM IZVEŠTAJU POKRAJINSKOG OMBUDSMANA.
Zaposlili ste kako kažete 2 osobe, pa posle tolikih utrošenih miliona i miliona eura vi se hvalite ! neverovatno !!! 
kažete nastavni predmet „romski jezik sa elementima nacionalne kulture“

demant:direktore pročitajte: Ne postoje uslovi za nastavu predmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture Nisu obezbeđeni ni kadrovski, niti programski uslovi za organizovanje nastave predmeta „Romski jezik sa elementima nacionalne kulture“ na način kako je to omogućeno učenicima pripadnicima drugih nacionalnih manjina. Zašto iznosite neistinu direktore vladine kancelarije,hajde još da proverimo na istu temu šta su činjenice: U prvi razred 71 srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, u školskoj 2013/14. godini, upisano je 265 učenika romske nacionalnosti, što je u odnosu na prošlu školsku godinu za 19 učenika ili 6,69% manje.                                                                                               Romski jezik sa elementima nacionalne kulture, u okviru izborne nastave sa po dva časa sedmično u prvom razredu, ostvaruje se u 16 lokalnih samouprava u 34 osnovne škole. U školskoj 2013/14. godini, Romski jezik sa elementima nacionalne kulture uči 164 učenika prvog razreda, što je za 76 ili 86,36% učenika više nego prošle školske godine! 
Direktore vladine kancelarije ako želite sebi dobro, (znamo kako i koliko  ne/ želite romskoj zajednici) nemojte otvarati pitane SAMOZAPOŠLJAVANJA ? tu tek sledi sijaset argumenata!

S,poštovanjem!
nastavi će se demanti  i za ostale učesnike!

Nebojša Vladisavljević

Nema komentara:

Objavi komentar