Translate

07. 12. 2013.

Konferencija ,,Implementacija Evropskih antidiskriminatornih standarda“




NAJAVA DOGAĐAJA

Konferencija ,,Implementacija Evropskih antidiskriminatornih standarda“

Kancelarija za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Nemačkom fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) uz podršku nemačkog Ministarstva spoljnih poslova organizuje konferenciju na temu: "Implementacija evropskih antidiskriminatornih standarda".

Konferencija će se održati u ponedeljak, 9. decembra 2013. godine sa početkom u 10:00 časova u Palati „Srbija“, Bulevar Mihajla Pupina br. 2, sala Beograd.

U uvodnom delu konferencije prisutnima će se obratiti gospođa Gordana Stamenić, državna sekretarka Ministarstva pravde i državne uprave, gospođa Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Njegova ekselencija Hajnc Vilhelm, Ambasador SR Nemačke, gospođa Nadia Ćuk, zamenica šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu i gospodin Štefan Purner, rukovodilac projektnih aktivnosti IRZ fondacije u Bonu.

Konferencija je posvećena sprečavanju i zaštiti od diskriminacije i na njoj će biti predstavljena publikacija ,,Praktični uvod u evropske standarde protiv diskriminacije“. 


Ova publikacija sadrži važan materijal za edukaciju u oblasti prevencije i zaštite od diskriminacije, koji u svom radu mogu koristiti relevantne državne institucije, nezavisna tela za zaštitu ljudskih prava i organizacije civilnog društva u celom regionu a rezultat je rada stručnjaka iz Nemačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.


Nema komentara:

Objavi komentar