Translate

07. 12. 2013.

Krovna zajednica Bajaša Hrvatske - TRAGOM ! INFORMACIJA - VESTI- REAKCIJA


Željko Balog 

TRAGOM ! INFORMACIJA - VESTI- REAKCIJA

Krovna zajednica Bajaša Hrvatske

Najoštrije osuđuje Filozofski Fakultet oko dezinformacija sa kojima se izlazi i obmanjuje javnost sa brojkama o ukupnom broju polaznika Roma u odgojno obrazovnom sustavu.

Činjenica jeste ta da 90%od ukupnog broja Roma u RH sačinjavaju Romi Bajaši kojim aje Romski jezik potpuno strani jezik i ne žele prihvatiti Romani čip kao materinji jezik jer je jezik kojeg materinjim stoljećima usmenom predajom govore Bajaš je zapravo STARORUMUNJSKI JEZIK...

Ovo nasilje ne podupiremo na način koji nam nameće Filozofski Fakultet iako vrlo dobro znaju da je profesor na tom fakultetu g. Petar Radosavljević osoba kojoj smo osobno pomagali oko identifikacije ovih dva različita svijeta. 

Podupiremo Romski jezik svima onima koji ga govore i nemamo ništa protiv uz dužno poštovanje....no smatramo da nas Saborski zstupnik na ovaj način zlostavlja i omalovažava naše jezično bogatstvo. 

Filozofski Fakultet je krajnje neprofesionalno pristupio svim do sada poduzetim radnjama kao i MINISTARSTVO ZNANOSTI OBRAZOVANJA I SPORTA , jer su po meni trebali napraviti jedno istraživanje o toj materiji što nažalost nisu jer ih je g. Veljko Kajtazi svojim utjecajem sa svojim položajem doveo u ĆORSOKAK iz kojeg ase nije lako izvući. 

Samim time smatramo da smo kao zajednica Bajaš u hrvatskoj izigrani, izmanipulirani sa namjerom stjecanja materijalne i osobne koristi kao i političkom malverzacijom. 

O ovome čemo se naravno još očitovati na razne instance kako bismo u konačnici razotkrili krvnu sliku Bajaša u hrvatskoj , te na takav način ne želimo više da budemo žrtve političkog nasilja.....Uz štovanje....Željko Balog presjednik KROVNE ZAJEDNICE BAJAŠA HRVATSKE
Željko Balog


TRAGOM ! INFORMACIJA - VESTI- REAKCIJA

NA OBJAVLJENI TEKST 



Nema komentara:

Objavi komentar