Translate

05. 10. 2015.

INTERVIJU SA ŠEFOM KABINETA GRADONAČELNIKA GRADA SOMBORA




 Čovek  vredi  onoliko, koliko i šta ostavi  vredno svojoj porodici  i  zajednici ?


Nebojša: g-dine Miliću, svrha vašeg obilaska romskih porodica ?

Goran Milić:
Krenu sam u obilazak romskih porodica, kako bih utvrdio činjenično stanja, na terenu.
 
Nebojša: Po onome što ste mogli videti  i čuti od članova romske zajednice kakav je stav gradske vlasti grada Sombora, SNS i naravno Vaš?

Goran Milić:
„Unapređenje položaja Roma i smanjivanje razlika koja postoji između položaja romske populacije i ostalog stanovništva nije postignuto.“  
Postignutim rezultatima nisu otklonjene prepreke za socijalno-ekonomsku integraciju Roma i nije stvoren potpun normativni osnov za sprovođenje dugoroč- nih mera smanjivanja siromaštva i ostvarivanja suštinske jednakosti građana romske nacionalnosti.
Gradske vlasti grada Sombora i njen gradonačelnik Saša Todorović, SNS i ja će mo uložiti  maksim truda da se slika o romskoj zajednici značajno promeni, svakako uz učešće i preuzimanje odgovornosti samih Roma u svim elementima integracije romske zajednice u društvo. 
Nebojša: Romska zajednica i očuvanje njenoga identiteta ?
Goran Milić:
Značajno je da manjine zadrže svoj nacionalni identitet, a da budu integrisane u društvo, poštovanje manjinskih prava,unapređenje normativnog položaja 
nacionalnih manjina i donošenje kvalitetnih i primenjivih zakona koji su sprovodivi u praksi to je stav gradonačelnika grada Sombora, SNS i moj  stav.
Na seminar “Socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji“ koji je održan 11. jun 2015. godine  doneti su operativni zaključci, koji će suštinski pomoći romskoj zajednici  u integrativnom procesu. 
Čovek  vredi  onoliko, koliko i šta ostavi  vredno svojoj porodici  i  zajednici ?


Nebojša:  g-dine Miliću hvala na razgovoru !



Poštovani čitaoci !
„Ko su gubitnici, a ko dobitnici u nazad desetak godina kad je romska zajednica u pitanju“ ?
Na Vam je da date sud javnosti !

Istina je samo istina i ništa više i nikada nije kasno da pokaže svu svoju snagu!


Nebojša Vladisavljević


Nema komentara:

Objavi komentar