Translate

30. 09. 2014.

Izbori za N.S.R.N.M. - Kršenje Ustava R.Srbije,pravna nesigurnost, zloupotreba „afirmativnih mera“


Nebojša Vladisavljević

Kršenje Ustava R.Srbije,pravna nesigurnost, zloupotreba „afirmativnih mera“,diskriminaciji romkinja,obrazovenje,mimikrija!!!

ODGOVORNOST „ROMA PROFESIONALACA“!!!

Za takvu vašu politiku–politikanstvo niste dobili poverenje!!!

Odgovorni ste za:
·         Nelegitiman stav     
·         Pravna nesigurnost
·         Diskriminacija među učenicima
·         Pad upisane dece u škole
·         Romski jezik sa elementima nacionalne kulture pad učenika
·         Kršenje Ustava R.Srbije
·         Zloupotreba „afirmativnih mera“ pri upisu na fakultete
·         Stagnaciju  položaja romske zajednice
·         Rad i zapošljavanje
·         Povratnike po sporazumu o readmisiji
·         Diskriminaciji romkinja
·         Katastrofalno stanje u socijalnoj zaštiti
                                                                                                          DZI KANAK - DOKLE - GENUG – ENOUGH
  DOSTA - STOP –

POVUCITE SE SA LISTA, ILI POVUCUTE KOMPLETNE LISTE,ILI NEMOJTE SE KANDIDOVATI! 

Ako imate iole ljudskosti,savesti,morala,čovečnosti,poštujete romsku decu, roditelje i ostale članove romske zajednice- povucite se sa lista (ili povucite kompletne liste),ovo se odnosi na sve one,koji su bili u prilici da na bilo koji način „ utiču na vođenje romske zajednice“.
Da čovek prosto nepoveruje, u to što se dešavalo,(bilo bi smešno da nije istinito), koje za to kriv,pa naravno oni koji su predstavljali u „deklerativno“ romsku zajednicu.
Zar ovakve bitne događaje,teme mogu da neinterseuju, N.S.R.N.M.,Kancelariju za inkluziju Roma-AP Vojvodini,Savet za integraciju Roma-AP Vojvodini.Šta je razlog njihovom neinteresovanju: MORALI STE ĆUTATI JER  SU VAM MANDATE  OBEZBEDILE ODREĐENE  POLITIČKE  PARTIJE, A TO NIJE  BILO U INTERESU ISTIH.
Za takvu vašu politiku – politikan niste dobili poverenje, nego suprotno od vaših nečasnih postupaka. A šta ste Vi radili sragi moji „ROMI PROFESIONALCI„i maestro „PIKASO“ za sve ovo vreme dok su se dešavali ovako bitni događaji, to je za Vas BILO NEBITNO??? ILI STE SE BOJALI DA IZNESETE U JAVNOST SVE POMENUTE  NEPRAVILNOSTI ?


DZI KANAK - DOKLE - GENUG – ENOUGH
DOSTA - STOP –

POVUCITE SE SA LISTA, ILI POVUCUTE KOMPLETNE LISTE, ILI NEMOJTE SE KANDIDOVATI!

Legitimno telo=Nelegitimni stav

OBRAZLOŽENJE
Polazišna osnova za rad sa svakom manjinskom grupom su zvanični podaci,a ne nikako slobodne procene.Zašto ste se služili sa terminom slobodna procena,ja svakako neželim da nagađam (Vi  znate zašto ste tako postupali).Naime šta ste radili,“Legitimni ste“ a u svakoj prilici pri pisanju projekata ste koristili „nelegitimnim argumentima tojest terminom „slobodna procena“.Takav stav legitimnog tela je direktno prouzrokovao i mnogo drugih problema.
 
Pravna nesigurnost

.Državni organi su neobavešteni o zakonima,podzakonskom  aktim,propisima itd...                                                                                   
.Državni organi proizvoljno ocenjuju zakone,podzakonska akta i  propise 
.Da neki državni organi izbegavaju da primene deo propisa                       .Odbiaju primenu imperativnih propisa

Kada pokušamo sumirati,navedene četiri stavke,šta dobijamo?zastrašujuće dokaze da N.S.R.N.M.,Kancelarija za inkluziju Roma AP Vojvodini, i Savet za integraciju Roma AP Vojvodini, su prećutkivali ovakvo katastrofalno stanje.
Postavlja se pitanje zašto su pokušavali „staviti pod tepih“?ili šta je njihova odgovornost?nisu niti pomišljali šta bi „nedaj Bože“ moglo biti posledica takve situacije!dali ste ikada podigli javno glas!šta ste uradili da se ovim izuzetno ozbiljni problemi reše ili prevaziđu?
Niste uradili po tome pitanju ama baš ništa,a niti ste smeli ukazati na bilo kakvu nepravilnost, ili nedaj bože to što ja sada radim, jer ste vi „ROMI PROFESIONALCI„.
Dali ste se bilo kada upitali zašto ste dbili određene mandate i napravljene institucije, ma da  to Vas neinteresuje, jer ste Vi „ROMI PROFESIONALCI „.
Da se podsetimoko je legetimni predstavnik: „Ova organizacija smatra se legitimnim predstavnikom romske zajednice i osnovana je na osnovu Zakona o ljudskim i manjinskim pravima. (to je N.S.R.N.M.).
Da pokušam sagledati dali su „stavljali pod tepih“ još koje „deliće“:


DZI KANAK - DOKLE - GENUG – ENOUGH
DOSTA - STOP –

Da pokušam sagledati dali su „stavljali pod tepih“ još koje „deliće“:


.Ustavni Sud R.Srbije,dana,16.04.20114.god.,donosi odluku da određene odredbe Zakona o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina nije u skladu sa Ustavom R.Srbije
.Takva odluka se donosi u izbornoj godini 2014.god.- Oktobar, za Nacionalne savete
.Ovom odlukom značajno je izmenjen pravni okvir za rad i uspostavljanje nacionalnih saveta,što u periodu koji predstoji može uticati na ostvarivanje kolektivnih i ličnih prava pripadnika nacionalnih manjina
.Iz istraživanja koje je rađeno povodom dve godine primene zakona o Savetima nacionalnih manjina,u kojem je ukazano između ostalog i na problem primene zakona zbog nepostojanja kriterijuma za proglašenje ustanova kulture od posebnog značaja
.Izmena izbornih pravila u godini u kojo se održavaju izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina nije dobro rešenje,posebno imajući uvidu da su odlukom Ustavnog Suda istovremeno prestale da važe odrđene odredbe zakona kojima su uređene nadležnosti nacionalnih saveta
.Ovakva situacija može prouzrokovati pravnu nesigurnost u oblasti ostvarivanja prava pripadnika nacionalnih manjina i dovesti u pitanje stabilno funkcionisanje nacionalnih saveta

Nemojte me/nas molim Vas više zastupati!preteraste ga dragi moji "ROMI PROFESIONALCI" i maestro "PIKASO".


nastavi će se!
autor teksta
Nebojša Vladisavljević




                                                                                                                                                                                            


Nema komentara:

Objavi komentar