Translate

10. 11. 2014.

Gazda bio gazda osto 100% u obmanama javnosti i fringiranju izveštaja !

Nebojša Vladisavljević

OTVORENO PISMO POKRAJINSKOM SEKRETARU ZA PRIVREDU ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Kršenjem  Ustva R.Srbije,vladine kancelarije i maestra Pikasa,na novosadskom Univerzitetu   najviše studenata u Evropi ? 
                                                                                                                                                    Zloupotreba afirmativnih mera pri upisu romskih studenata

 Gazda bio gazda osto 100% u obmanama javnosti i fringiranju izveštaja!

Povodom  teksta u novinama,objavljenog dana, 29. 10. 2014. - 23:45h,u Blic –online, pokrajinskog sekretara za privredu,zapošljavanje i ravnopravnost polova- Vasina „ u Vojvodini studira više Roma nego u celoj Evropi“ ?
Toliko neodgovornosti,od strane  g-dina Vasina pokrajinskog  sekretara,da je to zaprepašćujuće,ko zna možda i nije kad je u sprezi sa maestro „ Pikasom“.                                                                           Pokušaću stav po stav da demantujem,sve što je izgovorio g-din Vasin !                                                                                                             
Vasin:  na Univerzitetu u Novom Sadu studira više romskih studenata nego u celoj Evropi.              "U ovom momentu, prema zvaničnim podacima, imamo više upisanih romskih studenata na Univerzitetu u Novom Sadu nego cela Evropa zajedno. Isto je tako i u srednjim školama", rekao je Vasin novinarima. 
                                                                                                                                    
Demant: Prema zvaničnim podatcima na Univerzitetu u Novom Sadu studira 92 studenata romskenacionalnosti, a u Nišu 115 studenata romske nacionalnosti,dalje neču nabrajati ,g-dine Vasin,pokušajte nas ubediti da je 92 više od 115.NEMOŽETE !                                                         
Sa kojim to zvaničnim podacima Vi raspolažete,pokažite ih u javnosti, nemateVi nikakve zvanične podatke,ovo su vaše političke manipulacije u svrhu sekundarne politike,narod kaže hvalite me usta dok vas ne pokidam,E TO Vi radite, IZNOSITE TOTALNE NEISTINE U JAVNOST.              Zašto to radite,moći će mo zaključiti pri kraju teksta!                                                                             

Vasin: "Mi smo kompletnu našu akciju usmerili na obrazovanje, stanovanje i zapošljavanje. Podstakli smo osnivanje brojnih preduzeća i zanatskih radnji, čiji su osnivači Romi", kazao je Vasin. 

Demant: Obrazovanje,pa zar se tako usmeravaju akcije iznošenjem neistina što se tiče broja studenata,da Vam možda nefali para u budžetu pa hajde da fringiramo naše rezultate rada BIĆE PROJEKATA.
U 2013.godine broj učenika romske nacionalnosti u osnovnom obrazovanju je smanje za 97 učenika, u srednjem obrazovanje za 19 učenika.Institucija Pokrajinskog ombudsmana sprovela je istraživanje „Vojvođanski učenici o diskriminaciji”, koje je pokazalo da među učenicima, srednjoškolcima različite nacionalne/etničke pripadnosti postoji velika socijalna distanca.          
Uočlјivo je to da ne postoji dovolјno kvalitetan društveni odnos između učenika različite nacionalnosti, ni unutar škole, niti  van nje.                                                                                               Stavovi kojima se ispitivao ovaj aspekt pokazali su da se vršnjačke grupe međusobno odvajaju uglavnom zbog jezika kojim govore, a na taj način i prema nacionalnoj/etničkoj. Dali je to Vaša kompletna akcija g-dine Vasin, hajte Vi po ustaljenoj navici  MA NEĆE ROMI DA IDU U ŠKOLU,neće biti baš da je tako g-dine Vasin,videčemo jedan od razloga zašto neidu u školu.          

Vasin: Pokrajinska vlada dodelila je danas ugovore sa predstavnicima opština i gradova iz Vojvodine za unapređenje položaja Roma.                                                                                     

Demant: g-dine Vasin,pa što toliko neistine iznesoste,kažete unapređenje položaja Roma,neverovatno ako ste neinformisani,eto da Vas informišem „Strategija za unapređenje položaja Roma“ JE DOŽIVELA FIJASKO, a naročito u AP Vojvodini, pomenuta Strategija kako kažu izveštaji je APSOLUTNO NEUSPELA,ja znam da ste Vi iskusan političar,ali apelujem na Vas  NEOBMANJUJTE ONE KOJI SU ŠEST PUTA SIROMAŠNIJI OD NAJSIROMAŠNIJIH GRAĐANA,GDE ĆE Vam duša.Nećemo Vam dozvoliti da nas više LAŽETE!                                                                                                                                          Vasin: Opštinama Ruma, Inđija i Vršac dodeljeno je po 240.000 dinara za angažovanje koordinatora za romska pitanja na šest meseci.                                                                                                              

Demant: Sada ste pominjali integraciju Roma,pa zar NISTE U OKVIRU INTEGRACIJE ROMA TREBALI STANDARDIZOVATI RADNA MESTA KORDINATORA,a ne da ih postavljate po političkoj liniji, i delite milostinju 240.000,00dinara.Kažete 13 lokalnih samouprava,a šta je sa još 32 lokalne samouprave,I VI TO NAZIVATE INTEGRACIJOM ROMA.Neće biti g-dine Vasin da je to integracija Roma, nego politiziranje sitnih političkih duša.

Vasin: Osam opština dobilo je sredstva za izradu lokalnih akcionih planova za Rome, u ukupnoj vrednosti od million dinara, a cilj je da se sagleda situacija i predlože rešenja za poboljšanje položaja Roma u tim opštinama.                                                                                                                             

Demant: Kažete 8 opština,gde su još 37 opština.Usvajanje  LAP, ko ih i na koji način definiše,kakvi su rezultati istih,ako neznate ,evo ja ću Vas upoznati sa LAP:                                                                  -Loše upravlјanje sprovođenja Strategije;
-Nedostatak upravnog tela zaduženog i odgovornog za sprovođenje, planiranje, nad- ziranje i korigovanje usvojenih mera i aktivnosti;
-Slabosti akcionih planova, koji prate Strategiju, kojima nisu predviđene kon- kretne obaveze organa lokalnih samouprava u vezi sa primenom konkretnih mera i aktivnosti;
-Neusklađena vremenska realizacija kratkoročnih i dugoročnih cilјeva; Neiskorišćenost postojećih kapaciteta u organima javne vlasti i ustanovama koje pružaju javne usluge da se staraju o ostvarivanju prava građana romske naci- onalnosti;
-Nepripremlјenost i nespremnost organa javne vlasti da ostvare suštinu Strate- gije i osmisle i primene mere efektivnog unapređenja položaja Roma.
Vidite g-dine Vasin koliko i šta ste nas sve OBMANJIVALI.

Direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović je kao suštinski problem svoje zajednice naveo da Roma "gotovo da nema" u institucijama, od lokalne samouprave pa do republičkih organa.  "Cilj je da se mladi obrazovani Romi nađu kao ravnopravni partneri, počevši od lokalnih samouprava do republičkih organa, kao i u međunarodnim i domaćim institucijama, u rešavanju brojnih pitanja i problema koje mi imamo kao entitet", rekao je Jovanović.                     

Demant: Maestro PIKASO,za ime miloga Boga,od kada se vi bavite suštinskim pitanjima,mogao bih nabrojati najmanje 10 SUŠTINSKIH PITANJA,gde maestro PIKASO NISI REAGOVAO,NE DA NISI SAMO REAGOVAO,NISI IH NITI PRIMETIO,ili možda jesi pa nisi smeo od svoji POLITIČKIH NALOGODAVACA. Kažeš maestro PIKASO „gotovo da nema“.
Tokom 2012.godine je bilo zapošljeno u državnim institucijama 3 osobe romske nacionalnosti,a 2013.godine 100% se povećao broj,sad ima 6 osoba romske nacionalnosti.
IZVANREDAN USPEH 100% učinak,a maestro PIKASO KAŽE „gotovo  da nema“ pa neće biti da je tako maestro PIKASO, a da znaš maestro i bogami su skupa radna mesta,  utrošeno je 70 miliona eura , a učinak 100%,e dragi moj maestro PIKASO i  g-dine Vasin,NEDOZVOLJA VAM VIŠE DA NAS LAŽETE !!!
                                                                                     Nebojša Vladisavljević  
                                  


Nema komentara:

Objavi komentar