Translate

24. 07. 2019.

Han u Skoplju i Beogradu o reformama i evrointegracijama


EurActiv Srbija;Adresa: Dečanska 8 / III sprat,11000 Beograd, Srbija;Telefon: 0113602 433,011 3602 435; Faks:011 3620 607; e-mail:redakcija@euractiv.rs; web: http://www.euractiv.rs;
Twitter:http://twitter.com/#!/EurActivRS
    Han u Skoplju i Beogradu o reformama i evrointegracijama                                                                                      
Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han 25. i 26. jula boraviće u Skoplju i Beogradu gde će sa zvaničnicima Severne Makedonije i Srbije razgovarati o EU reformama i procesu pristupanja tih zemalja Uniji.

Han će se 25. jula u Skoplju sresti sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, premijerom Zoranom Zaevom, zamenicima premijera Bujarom Osmanijem i Radmilom Šekerinskom i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovom, nakon čega će se obratiti medijima.

Komesar Han srešće se i sa liderima političkih partija, uključujući Hristijana Mickoskog (VMRO DPMNE) i Alija Ahmetija (DUI).

Kako je 24. jula saopštila Evropska komisija, Han će ponoviti svoju podršku reformama koje sprovodi Severna Makedonija i razgovarati o EU perpsektivi zemlje.

U Beogradu će Han boraviti 25-26. jula a srešće se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Glavna tema biće ključna pitanja vezana za EU, kao i regionalna saradnj

Posle sastanka planirana je konferencija za medije, navela je EK u saopštenju.

Han će takođe prisustvovati ceremoniji dodele nagrada na Sportskim igrama mladih, gde će naglasiti posvećenost EU mladima u Srbiji i regionalnom pomirenju.

Izvor: EURACTIV.rs
Foto: Beta


Nema komentara:

Objavi komentar