Translate

28. 12. 2013.

ZA DUŠU ZLOČINCA Unatoč prosvjedu građana, misa za Pavelića ipak održana!



TRAGOM ! VESTI - INFORMACIJA -REAKCIJA -


ZA DUŠU ZLOČINCA Unatoč prosvjedu građana, misa za Pavelića ipak održana

PUNA CRKVA POKLONIKA FAŠIZMA


ZA DUŠU ZLOČINCA Unatoč prosvjedu građana, misa za Pavelića ipak održana!



Iako je misa protekla bez incidenata, skupina aktivista Građanske akcije i nezadovoljnih građana prije samog početka mise pokušala je blokirati ulaz u crkvu govoreći kako je Pavelić zločinac

U zagrebačkoj bazilici Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici u 17 sati održana je već tradicionalna misa zadužnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića . Misa zadušnica održava se svake godine u prosincu povodom obljetnice Pavelićeve smrti. 

Iako je misa protekla bez incidenata, skupina aktivista Građanske akcije i nezadovoljnih građana prije samog početka mise pokušala je blokirati ulaz u crkvu govoreći kako je Pavelić zločinac. Došlo je do vrijeđanja s obje strane, no policija nije morala intervenirati. Nekoliko desetaka aktivista ostalo je stajati ispred crkve, a bazilika se u međuvremenu napunila.

- Spontano smo se okupili kako bismo upozorili javnost na grubo kršenje ustavnih vrednota, samim time i europskih, a one su bazirane na antifašizmu. Nevjerojatno je da mjerodavne institucije ne reagiraju na ovakvo slavljenje najvećeg zločininca Hrvatske. Nadam se da će se ovo promjeniti - rekla je jedna prosvjednica.

Tradicionalna misa zadušnica za Antu Pavelića tradicionalno se održava i u Splitu, a već godinama javnost raspravlja o tome treba li se misa održavati ili ne. Kada je misa počela, prosvjednici su se u miru razišli.

Nema komentara:

Objavi komentar