Translate

05. 12. 2013.

NAKNADNO ODOBRENO 250 STIPENDIJA ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI



NAKNADNO ODOBRENO 250 STIPENDIJA ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI NA INICIJATIVU PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA ROMA

U sredu, 04. decembra 2013. godine, na inicijativu Predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije, u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, održan je sastanak u sastavu: prof. Vitomir Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta i Miloš Paunković, zamenik predsednika Saveta, sa prof. dr Slobodanom Stuparom, pomoćnikom ministra prosvete, zadužen za učenički i studentski standard.


Sastanak je hitno održan na inicijativu predsednika NSRNM, a povodom odobravanja 114 stipendija za učenike romske nacionalnosti od ukupno 760 prijavljenih učenika na konkursu za dodelu stipendija.

Na sastanku je odlučeno da se naknadno odobri još 250 stipendija 
(pored odobrenih 114) za učenike romske nacionalnosti.


Proširena lista korisnika stipendija za pripadnike romske nacionalnosti biće naknadno obavljena na sajtu Ministarstva prosvete i sajtu Nacionalnog saveta.

N.S.R.N.M.

1 komentar:

  1. Nekim mojim učenicima i učenicama iz srednje škoke u Novom Sadu nije dodeljena stipendija .Medju njima su i deca bez roditeljskog staranja koji su u hraniteljskim porodicama a koji su redovni polaznici izbornog predmeta "maternji jezik sa elementima nacionalne kulture-romski jezik". ......kako i kome da se obratim za podršku ovim učenicima kako ne bi usled evidentnog siromaštva ,prekinuli školovanje . Hvala .Nastavnik romskog jeuik asa elementima nacionalne kulkture ,prof.Ismet Jašarević,Škola za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović sa domom učenika ,Novi Sad.

    OdgovoriIzbriši