Translate

20. 02. 2014.

ODŽAN SASTANAK NA TEMU ''AKTIVNOSTI NACIONALNOG SAVETA U 2013. GODINI''


ODŽAN SASTANAK NA TEMU ''AKTIVNOSTI NACIONALNOG SAVETA U 2013. GODINI''

Utorak, 18. februar 2014. godine
U Palati Srbija, održan je sastanak predstavnika Kancelarije za ljudska i manjinska prava i delegacije Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na temu ''Presek aktivnosti Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije u 2013. godini'', u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava.
3 18022014 aktivnosti ns 
Uvodna obraćanja imali su dr Suzana Paunović - direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, dr Dragoljub Acković- zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava i mr Bajram Saitović-rukovodilac Grupe za unapređenje položaja Roma i pomoć migrantima, Kancelarije za ljudska i manjinska prava.
Predsednik  Nacionalnog saveta, prof. Vitomir Mihajlović, detaljno je prezentovao aktivnosti Nacionalnog saveta u 2013. godini i istakao veoma dobru saradnju sa dr Suzanom Paunović, koja je u proteklom periodu saradnju sa romskim Nacionalnim savetom podigla na zavidan nivo.
Učešće u diskusiji, uzeli su i Dragan Jovanović, Nenad Tairović, Nenad Vasić, Živojin Mitrović, Dragan Vasiljković, Zlatomir Jovanović, Slavko Jovanović Bajram Saitović i Dragoljub Acković.
Analizu rada Odbora  Nacionalnog saveta sa posebnim osvrtom na standardizaciju romskog jezika, podneo je Ljuan Koko, predsednik Radne grupe za standardizaciju jezika.
1 18022014 aktivnosti ns


Nema komentara:

Objavi komentar