Translate

29. 01. 2014.

Poseta visoke komesarke OEBS-a za nacionalne manjine Kancelariji za ljudska i manjinska prava





Poseta visoke komesarke OEBS-a za nacionalne manjine Kancelariji za ljudska i manjinska prava

Objavljeno utorak, 28 januar 2014.

Poseta visoke komesarke OEBS-a za nacionalne manjine Kancelariji za ljudska i manjinska pravaDirektorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović susrela se 28. januara 2014. godine sa visokom komesarkom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors, koja je nakon stupanja na ovu dužnost u avgustu 2013. godine, po drugi put u poseti Republici Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo o položaju nacionalnih manjina u Srbiji i aktivnostima Kancelarije za ljudska i manjinska prava preduzetim u prošloj godini radi njegovog daljeg unapređenja, a prezentovani su i planovi za naredni period, posebno u pogledu saradnje Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ministarstva pravde i državne uprave u vezi sa izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.


Imajući u vidu da direktorka Kancelarije obavlja i funkciju kopredsednice Međuvladine mešovite komisije Srbije i Rumunije za nacionalne manjine, predstavljene su aktivnosti srpske strane na realizaciji preporuka sa poslednje sednice Komisije, kao i planovi za sledeće zasedanje Komisije.


Sagovornici su se posebno osvrnuli na položaj albanske nacionalne manjine i probleme u finansiranju Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine koji su uzrokovani podacima o broju pripadnika ove manjine po popisu iz 2011. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar