Translate

16. 12. 2014.

„Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“



Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“

Objavljeno utorak, 16 decembar 

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“ Kancelarije za ljudska i manjinska 
prava Suzana Paunović svečano je otvorila „Program stažiranja za mlade - pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“ na jučerašnjoj ceremoniji u Palati Srbija.

Paunović je istakla da ovaj Program omogućava mladim pripadnicima romske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine da se upoznaju sa radom državne uprave, da saznaju na koji način se ostvaruju prava nacionalnih manjina u državnoj upravi i mehanizmima za unapređenje prava nacionalnih manjina.

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“Ona je poručila stažistima da iskoriste ovaj šestomesečni period na najbolji mogući način, kako bi unapredili svoja znanja i veštine koja im mogu koristiti u svakodnevnom radu, ali i za pokretanje inicijativa u svojoj zajednici.

Paunović je podelila zadovoljstvo činjenicom da se iz godine u godinu povećava interesovanje učesnika za Program stažiranja. Ona je istakla da će na ovogodišnjem Programu stažiranja u državnim institucijama u Srbiji biti ukupno 16 mladih ljudi, što je za 50% veći broj stažista u odnosu na prethodnu godinu.

Džejms Mur, Prvi sekretar za politička pitanja Ambasade Velike Britanije izrazio je zadovoljstvo što je Program iz godine u godinu uspešniji, i poručio da će Ambasada Velike Britanije nastaviti da podržava ovakve inicijative koje doprinose integraciji mladih pripadnika manjina.

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“Mur veruje da će znanja i veštine koje će stažisti steći tokom ovog šestomesečnog perioda pomoći u njihovoj daljoj profesionalnoj orjentaciji, ali i doprineti unapređenju položaja manjina u zajednicama iz kojih dolaze.

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“Stažisti pripadnici albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine će, pored Kancelarije za ljudska i manjinska prava, biti  angažovani i u radu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva kulture i informisanja, Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Ovo je bila i prilika da stažisti sa mentorima, sa kojima će sarađivati narednih meseci, razmene svoja očekivanja i dobiju osnovne informacije o onome što ih očekuje u predstojećem periodu.

Projektni tim koji će raditi na realizaciji ovog Programa uputio je stažiste da će im tokom šestomesečnog Programa biti dostupni različiti seminari i obuke, škola jezika, kao i organizovane posete najvažnijim državnim institucijama i kulturno-istorijskim znamenitostima.

Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“Peti po redu ciklus „Programa stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“ realizuje se uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Program se sprovodi od 2010. godine, a do danas je stažiranje završilo ukupno 39 stažista, od čega 20 pripadnika albanske nacionalne manjine, 11 bošnjačke  i 8 romske nacionalne manjine.

http://www.ljudskaprava.gov.rs/index.php/yu/vesti-l/1055-paunovic-pozelela-dobrodoslicu-stazistima-programa-staziranja-za-mlade-pripadnike-manjina-u-drzavnim-institucijama-u-srbiji

Nema komentara:

Objavi komentar