Translate

16. 12. 2014.

Stažisti prisustvovali radionici na temu “Srbija u procesu evropskih integracija”



Stažisti prisustvovali radionici na temu “Srbija u procesu evropskih integracija”

Objavljeno četvrtak, 11 decembar 2014 

Stažisti prisustvovali radionici na temu “Srbija u procesu evropskih integracija”U okviru projekta “Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“, koji se realizuje uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, danas je Kancelarija za ljudska i manjinska prava, kao nosilac projekta, organizovala radionicu za stažiste, ovog puta na temu “ Evropska unija i Srbija u procesu evropskih integracija”.

Četvoročasovnu interaktivnu radionicu vodio je Gianfranco D'Eramo, vođa IPA EU projekta “Sprovođenje antidiskriminacionih politika”. Na samom početku, vođa radionice se osvrnuo na temu ljudskih prava i istakao da je u Srbiji učinjen značajan napredak u ovoj oblasti, gde je jednu od vodećih uloga imala Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

U nastavku radionice Gianfranco D'Eramo upoznao je stažiste sa osnovnim koracima ka pristupanju Srbije u EU, o trenutku u kojem je Srbija podnela zahtev za prijem u članstvo EU i drugim podacima bitnim za pridruživanje EU.

Tok radionice omogućio je aktivno učešće stažista i usvajanje osnovnih informacija o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

http://www.ljudskaprava.gov.rs/index.php/yu/vesti-l/1052-stazisti-prisustvovali-radionici-na-temu-srbija-u-procesu-evropskih-integracija

Nema komentara:

Objavi komentar