Translate

10. 12. 2014.

„Novi mehanizmi za praćenje stanja ljudskih prava u Republici Srbiji“




Konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava „Novi mehanizmi za praćenje stanja ljudskih prava u Republici Srbiji“

U sredu, 10. decembra u Klubu poslanika (Tolstojeva 2) sa početkom u 12 sati, Kancelarija za ljudska i manjinska prava uz podršku Delegacije Evropske Unije u Srbiji u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava organizuje konferenciju „Novi mehanizmi za praćenje stanja ljudskih prava u Republici Srbiji“.

Na konferenciji će biti predstavljen Nacionalni mehanizam za praćenje sprovođenja preporuka tela UN, Mehanizam za praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period 2014-2018. godine i Mehanizam komunikacije i koordinacije donatorske pomoći Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Prisutnima će se, pored Suzane Paunović, direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, obratiti Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije, Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Steliana Nedera, zamenica stalnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Srbiji, Nj. E. ambasador Majkl Devenport, šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. 

http://www.ljudskaprava.gov.rs/index.php/yu/vesti-l/najava-dogadjaja/1046-konferencija-povodom-medunarodnog-dana-ljudskih-prava-novi-mehanizmi-za-pracenje-stanja-ljudskih-prava-u-republici-srbiji


Nema komentara:

Objavi komentar