Translate

29. 12. 2014.

PRAVILNIK O UPISU UČENIKA U SREDNJU ŠKOLU





Kriterijumi za upis učenika romske nacionalnosti u srednje škole za školsku 2005/06. godinu

"Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije je, u saradnji sa Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine, a na osnovu člana 4. Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina ("Sl. list SRJ", br. 11/2002), odredilo kriterijume za upis romske dece u srednje škole za 2005/06. godinu.

OPŠTI USLOVI

Upis učenika romske nacionalnosti u srednje škole za školsku 2005/06. godinu sprovešće se u skladu sa Pravilnikom o upisu učenika u srednju školu ("Sl. glasnik RS", br. 45/2004 i 23/2005) i Konkursom o upisu učenika u srednje škole.

Kriterijumi za upis učenika romske nacionalnosti u srednje škole za školsku 2005/06. godinu, radi realizacije Strategije za unapređenje obrazovanja Roma primenjivaće se u slučajevima kada je učenik romske nacionalnosti položio kvalifikacioni ispit a nije se upisao u srednju školu.

MERILA I NAČIN IZBORA UČENIKA

Učenici romske nacionalnosti biće raspoređeni u odgovarajući obrazovni profil, ako ukupan zbir poena, po svim osnovama, koji su ostvarili nije manji za 30 poena od srednje vrednosti bodova potrebnih za određeni obrazovni profil u željenoj školi.

U jedan obrazovni profil, u jednoj školi, može da bude raspoređen samo jedan učenik romske nacionalnosti koji se upisuje radi sprovođenja afirmativne akcije.

U slučaju da ima više učenika romske nacionalnosti koji konkurišu za isti obrazovni profil u jednoj školi, prvenstvo ima onaj učenik koji ima veći ukupan broj bodova."
 


Nema komentara:

Objavi komentar