Translate

28. 01. 2015.

CELAC: Experto de la ONU pide ayuda urgente para las economías regionales más débiles


Croata verziju, pogledajte u nastavku

CELAC: stručni pozivi UN za hitnu pomoć za slabijih regionalnih gospodarstava


ŽENEVA (27 siječanj 2015) - neovisni stručnjak Ujedinjenih naroda Alfred de Zayas danas pozvao čelnike Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC) pristati trud da pomogne najkrhkijeg gospodarstava u regiji.

Uoči trećeg summita CELAC, koji će se održati u Kostariki na   28. i 29. siječnja gospodin de Zayas zatražio šefovi država i regionalne samouprave da se "hitne mjere kako bi se slabije ekonomije osloboditi zemlju od vanjskog duga i trgovine, gospodarskih i financijskih pritisaka koji uvijek imaju negativan utjecaj na uživanje ljudskih prava. "

"Jedinstvo u različitosti, potrebno je odgovoriti na izazove današnjeg svijeta, osobito klimatskih promjena, više financijske krize, terorizma i međunarodnog kriminala", rekao je prvi samostalni stručni imenuju ljudska prava UN-a UN za promicanje demokratskog i pravednog međunarodnog poretka.

Treći sastanak CELAC će se usredotočiti na borbu protiv siromaštva, socijalne uključenosti, transparentnosti i odgovornosti. Regionalni lideri također su razgovarali o pitanju sigurnosti, borbi protiv trgovine drogom i poštivanje ljudskih prava svih naroda u regiji.

"Kao mehanizam za regionalni dijalog, CELAC također treba proširiti područja suradnje s posebnim ugovorima u ključnim stanovništva, kao što su obrazovanje i zdravlje sfera", rekao je Nezavisni stručnjak.

Zona mira

Nakon drugog summita CELAC, koji je održan u Havani na   28. i 29 siječnja 2014, neovisni stručnjak pozdravio navještaj Latinskoj Americi i na Karibima kao zone mira. *

"U posljednjih nekoliko godina ovo područje Latinske Amerike konsolidirala, korak po korak, kao zone mira, potvrđujući obranu mira kao kardinala načela pregovora za rješavanje sukoba", rekao   je gospodin de Zayas. "Izjava o CELAC je primjer za druge regije u svijetu."

Stručnjak za ljudska prava naglasio je da je regija i dalje CELAC "zona veće stabilnosti u svijetu."

"Međunarodni poredak mora proširiti područja mira i konkretne mjere na regionalnoj i sveopćoj razini, kako bi se osigurala mir u svijetu, u skladu s predanost od strane svih država članica u Povelji UN-a" rekao je gospodin de Zayas.

Nezavisni stručnjak ponovio svoj poziv za "usvajanje Deklaracije o ljudskom pravu na mir, rad raspravlja u Vijeću za ljudska prava u Ženevi."

(*) CELAC / zone mira: "ključni korak prema globalizaciji militarizma" - stručnjak UN-a: http://www.ohchr.org/SP/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=14215&LangID=S

END

Alfred de Zayas (USA), imenovao je za ljudska prava UN-a Vijeću kao prvi nezavisni stručnjak za promicanje demokratskog i pravednog međunarodnog poretka u svibnju 2012. Trenutno, gospodine De Zayas je profesor međunarodno pravo   u Ženevi školi diplomacije. On je također trenirao zakon u području korporativnog i obiteljskog prava u New Yorku i na Floridi. Kao neovisni stručnjak, gospodine De Zayas je neovisna od bilo koje vlade ili organizacije i služi svoj ​​mandat posebno. Za više informacija posjetite:   

Pročitajte izvješća neovisnog stručnjaka o Vijeću za ljudska prava i Generalne skupštine UN-a: http://www.ohchr.org/EN/Issues/IntOrder/Pages/Reports.aspx

Za više informacija i medija, kontaktirajte Marissa Storozum (+41 22 917 9689) ili e-mail: ie-internationalorder@ohchr.org

CELAC: stručni pozivi UN za hitnu pomoć u regiji najslabijim regionalnih gospodarstava


ŽENEVA (27 siječanj 2015) Ujedinjenih naroda Nezavisni stručnjak Alfred de Zayas u utorak pozvao nam vođe Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC) koordinirati svoje napore kako bi podržao regije najkrhkijeg gospodarstava.

Uoči CELAC trećem summitu, koji će se održati u Kostariki 28-29 siječnja, gospodin de Zayas pozvao šefove državnih i regionalnih vlada poduzeti "hitne mjere kako bi se najslabijih ekonomija, kako bi oslobodio tih zemalja zemlja vanjskog duga i komercijalni, ekonomske i financijske pritisaka koji su oduvijek bilo dostupno negativan utjecaj na uživanje ljudskih prava. "

"Jedinstvo u različitosti je nužna kako bi se suočila s izazovima današnjeg svijeta, posebno klimatske promjene, višestruke financijske krize, terorizma i međunarodnog kriminala", rekao je gospodin de Zayas, prvi stručnjak UN-imenovani za ljudska prava o promociji demokratske i pravedne međunarodni poredak.

CELAC treći summit usredotočit će se na borbu protiv siromaštva i socijalne napreduje prema uključivanju, transparentnosti i odgovornosti. Regionalni lideri će riješiti pitanje io sigurnosti, borbe protiv droga trgovine ljudima i promicanje poštivanja ljudskih prava svih naroda u regiji.

"Kao regionalni mehanizam za dijalog, CELAC također treba proširiti suradnju sporazume s konkretnim osobama u ključnim područjima kao što su: obrazovanje i zdravstvo," gospodin de Zayas Said.

Zona mira

"U posljednjih nekoliko godina, Latinska Amerika je potvrdio, korak po korak, obrana naroda kao kardinal princip u pregovorima za rješavanje sukoba", rekao je gospodin de Zayas, podsjetivši da CELAC čelnici usvojili su deklaraciju Nakon summita 2014 Havani, navješćujući Latinska Amerika i Karibi kao zone mira. *

"Izjava CELAC-a je primjer za druge regije u svijetu koje slijede," rekao sam, naglasivši da CELAC regiji i dalje najstabilniji dio svijeta.    "međunarodni poredak zahtijeva širenje zone mira i donošenje konkretnih mjera na regionalnoj i Osigurati međunarodnu razinu na svjetskom miru, u skladu s obvezama koje je svim državama članicama sukladno Ujedinjenih naroda u Povelji ", rekao je gospodin de Zayas.

Nezavisni stručnjak ponovio svoj poziv za "donošenje Deklaracije UN-a o pravu čovjeka na miru, zadatak koji se raspravljalo na Vijeću za ljudska prava u Ženevi."

(*) CELAC / zone mira: "ključan korak za Suprotstavljanje globalizaciju militarizma - UN stručnjak: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNew

Završava
Alfred de Zayas (United States of America) imenovan je kao prvi nezavisni stručnjak na promicanju demokratskog i pravednog međunarodnog poretka od strane Vijeća za ljudska prava, učinkovita svibnja 2012. Bio je profesor međunarodnog prava Trenutačno u Ženevi školi diplomacije. Gospodin de Zayas trenirao korporativnog prava, obiteljskog prava u New Yorku i na Floridi. Kao nositelj mandat od Vijeća za ljudska prava je, sam je neovisan od bilo koje vlade ili organizacije i služi u svom osobnom svojstvu. Saznajte više, prijavite se na: http://www.ohchr.org/EN/Issues/IntOrder/Pages/IEInternationalorderIndex.aspx
Za više informacija i medija zahtjeva, por favor Marissa Storozum kontakt (+41 22 917 9389) ili pisati ie-internationalorder@ohchr.org
Ljudska prava UN-a, pratite nas na društvenim medijima:
Facebook: https://www.facebook.com/unitednationshumanrights
Twitter: http://twitter.com/UNrightswire
Google+ gplus.to/unitednationshumanrights
YouTube: http://www.youtube.com/UNOHCHR

Storify: http://storify.com/UNrightswire

Nema komentara:

Objavi komentar