Translate

26. 11. 2013.

TRAGOM ! INFORMACIJA -VESTI - REAKCIJA- Medijski fašizam Poziv na linč Zvonka Bogdana






TRAGOM ! INFORMACIJA -VESTI - REAKCIJA-



Medijski fašizam

Poziv na linč Zvonka Bogdana

Goran Necin:

Meta velikosrbijanskog ološa: Zvonko Bogdan, ponos Vojvođana i Vojvodine

U pojedinim velikosrbijanskim profašističkim medijima, po već ustaljenoj i prepoznatljivoj šovinističkoj matrici, osvanuo je nedvosmisleni poziv na linč vojvođanskog umetnika Zvonka Bogdana. 

Međutim, simptomatičan je sam povod za velikosrbijansko orgijanje protiv slavnog Vojvođanina, osim ako se isključi činjenica da antivojvođanskom ološu u beogradskim medijima, ustvari ne treba povod za širenje etničke i nacionalne mržnje prema građanima Vojvodine. "PONIZIO SRBE: Zvonko Bogdan slavio ustaše!", jedan je od huškačkih naslova u beogradskim medijima
Sve je jasno kao dan: Pravda poziva na linč


"PONIZIO SRBE: Zvonko Bogdan slavio ustaše!", kliče sa uzdignutom desnicom u stavu mirno polupismeno antivojovđansko đubre Kurir, dok sa online stecište velikosrbijanskih retarda Pravda odjekuje ćirilizovana verzija šovinističkog urlika: "ПОНИЗИО СРБЕ: Звонко Богдан славио усташе!".

Malo dalje, ali takođe desno da desnije ne može biti, javio se pokojni Press, mlitavo medijsko spolovilo Dragana Drvoseka Đilasa. 

Za jedan i po zamah kamom nežniji od Kurira i Pravda, Press cilja u najrazvijeniji deo mozga svojih čitalaca - onaj gde obitava mržnja i niske strasti: "Zvonko Bogdan Hrvatima pevao himnu Domovinskog rata: Nisam čuo najavu!"

Verovali ili ne, povod za šovinističku harangu na vojvođanskog umetnika Bogdana bio je događaj od pre više godina. 

Svako normalan će se upitati - kome je palo na pamet da pomene bilo šta  od pre toliko vremena, a da, istovremeno, nije našao za shodno da to uradi dok je bilo aktuelno? Nelogičnost je jasna. 

Međutim, ništa nije slučajno. 
Bradati kama-naslov: Kurirova presuda Bogdanu

Ovo nije usamljen primer da ovi i slični tabloidi spinuju skandale iz kako se to često zna reći - ničega. Dešavalo se i ranije, ali se primerima ovaj put nećemo baviti. Interesantno je da su pomenuti mediji objavili kama-tekstove protiv Zvonka Bogdana, bukvalno uoči njegovog beogradskog koncerta kojim će vojvođanski šansonjer proslaviti 45 godina autrskog i diskografskog rada.
Samo se šalimo sa tuđim životima: Krvoločni ilustrativni humor


"Pre tri godine, najpoznatiji srpski pevač starogradske muzike, Zvonko Bogdan, znastupio je u emisiji Hrvatske radiotelevizije 'Hit dana'. Tom prilikom on je otpevao pesmu 'Ne dirajte mi ravnicu', koju je voditeljka najavila kao nezvaničnu himnu domovinskog rata", pišu velikosrbijanske buzge iz Kurira, Pravde i Presa.

Kurir je između ostalog poziv na linč ilustrovao bizarnom fotomontažom Zvonka Bogdana kome je u ruku pridodata hrvatska zastava. "Samo nije mahao zastavicom", komentar je ispod skaredne fotografije.

"Po stihovima ova numera Miroslava Škora jeste ljubavna (a takva je i 'Lili Marlen'), ali je bila omiljena među hrvatskim vojnicima, koji su tokom sukoba u Hrvatskoj ubili 7.000, a proterali 400.000 Srba", piše profašistički Kurir, i ističe da se Bogdan "nijednog trenutka nije usprotivio, a na snimku se jasno vidi da je uživao dok ju je izvodio s tamburašima".

Antivojvođanski skotovi iz Kurira u nastavku kama-teksta krvoločno, u formatu slike sa obaveznom ko četnička brada crnom podlogom, svojoj krvoločnoj publici podmeću neproverene i proizvoljne podatke o poginulima Srbima u oslobodilačkoj akciji hrvatske vojske "Bljesak"; o navodnom broju ubijenih Srba u Hrvatskoj, ali i "nestalima i proteranima".

Na kraju, ponovo se vraćamo večitom pitanju o nužnoj dezinsekciji i deratizaciji unutar većine beogradskih medija. Ali o tome neki drugi put.

Vojvođanska poruka velikosrbijanskim geacima i buzgama:

KAO ŠTO JE VEĆ OBIČAJENO OČEKUJEMO VAŠE KOMENTARE ?

|  

Nema komentara:

Objavi komentar